Četrti Evropski teden gozdov bo potekal med 9. in 13. oktobrom 2017. Osrednja aktivnost Evropskega tedna bo Las2017 ('las' v poljščini pomeni 'gozd') – združeno zasedanje Komiteja za gozdove in gozdarsko industrijo pri UNECE (Ekonomska komisija združenih narodov za Evropo) in Evropske gozdarske komisije FAO (Organizacija združenih narodov za kmetijstvo in prehrano), ki ga bo gostila poljska vlada v Varšavi.

Na zahodni obali Francije, blizu letovišča Arcachon, obiskovalec že na daleč zagleda ogromno sipino sredi gozda. Nenavaden pojav je splet okoliščin delovanja vodne in vetrne erozije, zaščitne vloge gozda in človeških posegov vanj.

 Pogled na znamenito sipino iz zraka. Vir: Wikipedia, https://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:DunePyla.JPG
Pogled na znamenito sipino iz zraka. Vir: Wikipedia, https://fr.wikipedia.org/wiki/Fichier:DunePyla.JPG


Po obisku direktorja Zavoda za gozdove Slovenije v Ukrajini marca 2017, kjer sta predstavnika služb podpisali dogovor o sodelovanju, je v sredo, 5.7.2017, centralno enoto Zavoda za gozdove Slovenije in Gozdarski inštitut Slovenije obiskalo 9 gostov iz Ukrajinske agencije za gozdne vire (State Forest Resources Agency of Ukraine). Zanje so slovenski gozdarji v sodelovanju s podjetjem Tajfun pripravili tridnevni program, v katerem so lahko izvedeli kar največ o slovenskih gozdovih in gozdarstvu.

Niso številni primeri, ko v okolju moteče deponije odpadkov oživimo in preobrazimo v estetsko dopadljive krajinske podobe, z učnim namenom in rekreacijsko vlogo. Osamelcu, odlagališču komunalnih odpadkov v Duplici pri Kamniku, tej umetni skulpturi, smo želeli dodati pridih narave.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobnosti.