Foto: Iztok Sinjur

Slovenski gozdovi so zaradi nedavnih vremenskih ujm močno poškodovani, zato odsvetujemo sprehajanje in sanacijo gozdov do umiritve razmer.

V torek, 21. novembra 2017, na Biotehniški fakulteti Univerzi v Ljubljani potekajo 34. Gozdarski študijski dnevi, z naslovom Preučevanje in upravljanje gozdnih ekosistemov v Sloveniji: včeraj, danes, jutri. Ambiciozno izbrano temo so pozdravili tako prof. dr. Miha Humar, dekan Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Jurij Diaci, predstavnik Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire BF UL, mag. Janez Zafran, vodja Sektorja za gozdarstvo na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano RS in Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove Slovenije.

Med 18. in 22. septembrom je v Freiburgu (Nemčija) potekal kongres ob 125. obletnici mednarodnega združenja gozdarskih raziskovalnih organizacij (IUFRO). Enega izmed največjih tovrstnih kongresov doslej smo se v okviru aktivnosti mednarodnih projektov RockTheAlps in LIFEGENMON udeležili tudi sodelavci ZGS. Kongresa se je udeležilo več kot 2100 udeležencev, med katerimi je bila Slovenija na tretjem mestu po številu udeležencev.

Dvodnevni obisk avstrijskih gozdnih pedagogov na Gozdarskem inštitutu Slovenije se je začel na robu gozda - pod Rožnikom, v sredo, 17. oktobra, z izobraževalnim seminarjem za širšo javnost z naslovom Po sledeh živali in znanja.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobnosti.