Slovenska znanstvena fundacija pripravlja v partnerstvu z Univerzo v Ljubljani, Kemijskim in Gozdarskim inštitutom 23. slovenski festival znanosti pod sloganom »V vrtovih raziskovalne ustvarjalnosti«. Festival bo potekal od ponedeljka, 25. septembra 2017, do vključno srede, 27. septembra 2017, na različnih lokacijah.

Gozdarski inštitut Slovenije se v okviru praznovanja svoje 70-letnice pridružuje slavljenju znanstvenoraziskovalnih dosežkov, zato vse dni festivala odpira svoja vrata. Za prijavo na katerega od dogodkov pišite na larisa.institut@gmail.com. Se vidimo na Gozdarskem inštitutu!

Program Gozdarskega inštituta Slovenije:

Ponedeljek, 25. september:

9:30–11:00 Delavnica: Kam pa kam invazivka? Predstavitev projekta Life Artemis in obisk Laboratorija za varstvo gozdov (Dvorišče Gozdarskega inštituta, primerno za SŠ in študente)

11:00–12:30 Tropski gozdovi – pohlep in stiska. Predavanje o izumiranju tropskega gozda in hitrem širjenju puščav - predava prof. dr. dr. h. c. Nikolaj Torelli. (Velika predavalnica GIS, primerno za SŠ in študente)

Torek, 26. september

9:30–11:00 Delavnica: Laboratorij za gozdno genetiko in mikroskopirnica Gozdarskega inštituta Slovenije odpirata svoja vrata. V laboratorijih Gozdarskega inštituta Slovenije bodo udeleženci odkrivali, kako in zakaj poteka monitoring genetske pestrosti gozdnega drevja. Predstavlja se projekt Lifegenmon.(Velika predavalnica GIS, primerno za SŠ in študente)

11:00–12:30 Tropski gozdovi – pohlep in stiska. Predavanje o izumiranju tropskega gozda in hitrem širjenju puščav - predava prof. dr. dr. h. c. Nikolaj Torelli. (Velika predavalnica GIS, primerno za SŠ in študente)


Sreda, 27. september
10:00 – 11:30 Delavnica: Gozd eksperimentov (Dvorišče Gozdarskega inštituta, primerno za OŠ)

 

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobnosti.