Portal Znanje za gozd bo v letu 2018 tehnično in vsebinsko prenovljen, zagotovljena pa bodo sredstva za njegovo delovanje do 2020.

Spoštovani obiskovalci portala Znanje za gozd,

portal smo osnovali v prvi polovici leta 2017 kot glavno komunikacijsko orodje Tedna gozdov 2017 in 70-letnice Gozdarskega inštituta Slovenije. Pri snovanju imeli v mislih tudi njegov dolgoročni potencial, vendar pa si pri načrtovanju predaleč v prihodnost nismo upali pogledovati. Pozitiven odziv deležnikov v gozdarstvu, ki vsebine pripravljajo in predvsem obiskovalcev, ki jih prebirajo, nas je pozitivno presentil in prepričal, da je spletni medij te vrste v Sloveniji potreben in dobrodošel.

Z veseljem vas obveščamo, da smo z vodstvom mednarodnega projekta LIFEGENMON dosegli dogovor o sodelovanju. Portal Znanje za gozd bo v letu 2018 tehnično in vsebinsko prenovljen, zagotovljena pa bodo sredstva za njegovo delovanje do (vsaj) leta 2020. Portal bo poleg splošnih vsebin o gozdovih in gozdarstvu ter aktualnih dogodkov v prihodnje vseboval tudi vsebine o gozdni pedagogiki in gozdni genetiki, ki so osrednja tema projekta LIFEGENMON. Portal bo še naprej namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, ki jih zanimajo gozdovi in gozdarstvo, hkrati pa bo v prihodnje ponujal tudi nekatere bolj specializirane vsebine.

Projekt LIFEGENMON je projekt za podporo dolgoročnega ohranjaja prilagodljivosti dreves na spremembe v okolju z razvojem sistema za gozdni genetski monitoring, ki ga sofinancira finančni instrument Evropske unije LIFE (program za okolje in podnebne ukrepe). Projekt, ki se je začel leta 2014 in bo končan leta 2020, izvaja 6 partnerjev iz Slovenije, Nemčije in Grčije, vodilni partner pa je Gozdarski inštitut Slovenije. Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani www.lifegenmon.si.

Ustvarjalci portala Znanje za gozd pozdravljamo takšen razvoj dogodkov, ki pomeni zagotovilo, da ima portal zagotovljeno tehnično in vsebinsko delovanje na najvišjem možnem nivoju.

Ekipa portala Znanje za gozd:
Larisa Daugul, Gozdarski inštitut Slovenije
Andrej Breznikar in Boris Rantaša, Zavod za gozdove Slovenije

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobnosti.