14-letna Primorka Caroline Ulaga je med zmagovalkami vseevropskega likovnega natečaja z naslovom "Gozdovi, naše skupno dobro".


14-letna Primorka Caroline Ulaga je med precej starejšo konkurenco (v starostni skupini od 13 do 19 let) s sliko »In the night – trees are crying for help« zmagala na evropskem likovnem natečaju na temo »Gozdovi, naše skupno dobro«,
ki je pod okriljem organizacije FAO potekal ob Evropskem tednu gozdov. Mladi likovnici iskrene čestitke za njen uspeh!

Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) je prejela 360 del iz 21ih držav, na natečaju pa so sodelovali otroci in mladostniki, stari od 5 do 19 let. Povabljeni so bili, da ustvarijo risbo ali sliko na temo letošnjega Evropskega tedna gozdov: "Gozdovi, naše skupno dobro".

Poleg Caroline sta zmagovalki natečaja tudi Katie Amos iz Združenega kraljestva v starostni skupini od 5 do 8 let in Olesja Balašova iz Rusije v starostni skupini od 9 do 12 let. Komisija pa je s posebno omembo pohvalila tudi Darjo Nesterenko za »Spečega medveda«, ki hibernira v zasneženem gozdu.

Dela natečajnikov so poudarjala širok spekter vlog, ki jih imajo gozdovi v življenjih Evropejcev, na primer: zagotavljanje obnovljivih virov energije, hrane, vode in zaščite. Te teme so hkrati tudi cilji trajnostnega razvoja Evrope.

Risbe in slike so bile ocenjene glede na njihov vsebinski prispevek k temi Evropskega tedna gozdov, kakor tudi glede na njihovo estetsko in tehnično odličnost. Umetniška dela je ovrednotila komisija ocenjevalcev iz FAO (Organizacija Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano) in UNECE (Ekonomska komisija Združenih narodov za Evropo)

Zmagovalna dela bodo uvrščena na koledar Evropskega tedna gozdov, trenutno pa so že razstavljena v Varšavi v okviru Evropskega tedna gozdov.

WINNER - Caroline Ulaga - Slovenia

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobnosti.