Teden gozdov 2017_banner1

Začetki raziskovalnega in razvojnega dela v slovenskem gozdarstvu segajo več kot 200 let v preteklost. Pogosto se spominjamo velikih gozdarjev, kot sta bila Josef Ressel, gozdar na slovenskem in izumitelj ladijskega vijaka, in Leopold Hufnagel, utemeljitelj trajnostnega gospodarjenja z gozdom. A čas je, da opozorimo tudi na dosežke sodobne gozdarske raziskovalne in razvojne dejavnosti, ki uspešno raziskuje gozdove in odgovarja na izzive gospodarjenja z gozdovi v zadnjih 70ih letih. Ravno danes, v času naglih okoljskih in družbenih sprememb, so znanje, razvoj in ozaveščenost prebivalcev ključni dejavniki za preživetje gozdov in njihov ugoden razvoj v prihodnosti, kljub zaostrenim razmeram vse bolj očitnega segrevanja ozračja.

Gozdarski inštitut Slovenije, ki v letu 2017 praznuje 70. obletnico delovanja, in Zavod za gozdove Slovenije sta v povezavi s širokim naborom deležnikov iz slovenskega gozdarstva in lesarstva pripravila spletni portal Znanje za gozd, katerega namena sta:
  • ponuditi pregled dogajanja na temo gozda, gozdarstva in lesarstva, ki bodo potekali v letu 2017;
  • ozaveščati javnost o pomenu znanja, razvoja in raziskav za prihodnost slovenskih gozdov in izpostaviti uspehe razvojnega dela na področju gozdarstva v preteklosti.

Želite objavljati na portalu? Bi radi izvedeli več? Pišite nam na znanjezagozd@gmail.com!

Več informacij:

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Podrobnosti.